Καμιά μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τον φασισμό και τη βία, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των φαινομένων εκφασισμού, την καταπολέμηση της κοινωνικής βίας και του ρατσισμού.
Σε αναφορά του στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης απηύθυνε ένα «παιδαγωγικού» χαρακτήρα μήνυμα προς τη Βουλή των Ελλήνων με τη σχετική απόφαση για τη Ελένη Ζαρούλια και παράλληλα ζήτησε από τα κόμματα να μην συνυπάρχουν σε τίποτα με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει ανοχή, ανεκτικότητα, συμβίωση με όσους δεν σέβονται τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το συνταγματικό πλαίσιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές τα άλλα κόμματα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν». Ομως, συμπλήρωσε, «δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε την κατάθεση του σχεδίου νόμου που είχε ετοιμάσει το Κίνημα από την προηγούμενη Βουλή, για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής για να περιοριστεί ο ρατσιστικός λόγος. Όπως είπε, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή. «Κάποιοι δεν θέλουν η χώρα να πάρει τη στροφή, όμως η Ελλάδα θα κάνει τη στροφή» τόνισε χαρακτηριστικά.