Για προσβολή και απαξίωση των θεσμών του Κοινοβουλίου κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας μεταξύ άλλων «έχω υποβάλλει επτά επίκαιρες ερωτήσεις με θέμα τις διαπραγματεύσεις υπό το Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων και άλλες δύο για την υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ και αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει».

 

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

 

«Έχω υποβάλλει επτά επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό με θέμα  τις διαπραγματεύσεις υπό το Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων και άλλες δύο για την υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ και εκείνος αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει. Αναλόγως πράττουν και τα μέλη της κυβέρνησής του σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

 

Ο μη εκλεγμένος Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας αγνοεί συστηματικά τους Βουλευτές που τον καλούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 

Ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνησή του προσβάλλουν το Πολίτευμα και απαξιώνουν τους θεσμούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Η προκλητική συμπεριφορά αγγίζει τα όρια της συνταγματικής εκτροπής και ας συνειδητοποιήσει έστω και αυτή τη στιγμή ότι «καθήκον» του Πρωθυπουργού είναι να διασφαλίζει την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».