Για διάψευση των στοιχείων που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση για τα δημόσια οικονομικά κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος, με αφορμή την εικόνα των εσόδων.

«Τα στοιχεία για τον πρώτο μήνα του 2013 δείχνουν μια υστέρηση των εσόδων κατά 7%, παρά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα δε και με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, η μείωση των εισοδημάτων έχει επιφέρει ραγδαία πτώση της κατανάλωσης και αύξηση των χρεών των νοικοκυριών προς το Δημόσιο», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας:

«Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αλλάξει επικοινωνιακά αυτή την εικόνα κι έτσι αναμένουμε την αναπροσαρμογή των στόχων, όπως έγινε και το 2012. Ελπίζουμε μόνο να μην φτάσουμε στο σημείο να ακούσουμε από τον Υπ. Οικονομικών ότι «το photoshop έγινε για να κατανοήσει ο κόσμος καλύτερα τα στοιχεία», σημείωσε σε δηκτικό τόνο.

Ανεξάρτητα από τα στοιχεία, κατέληξε, «ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν έχει εισόδημα, δεν έχει θέσεις εργασίας, δεν έχει συντάξεις και άρα δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους».