Στην αρχή ήταν «7» χθες όμως έγιναν «17» προκαλώντας αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια της Ιπποκράτους.
Η μυστική (αρχικώς) συνάντηση νυν και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με σκοπό την...ανταλλαγή απόψεων ενόψει συνεδρίου έχει προκαλέσει τεράστια ενόχληση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κυρίως διότι η πλειονότητα των περισσότερων συμμετεχόντων βουλευτών ανήκει στον στενό της πυρήνα. Κοινώς οργανώθηκε κάτω από τα μάτια της Ιπποκράτους...
Η σύνθεση και μόνο μιλάει από μόνη της: Μωραΐτης, Σαχινίδης, Ξυνίδης, Όθων, Τζάκρη, Κεγκέρογλου, Μακρυπίδης Αρναουτάκης, Καρανίκας, Παπαθανάση, Θεοχάρη, Κουρουπάκη, Τσώνης, Σπίρτζης (πρόεδρος ΤΕΕ), Ασπραδάκης, Ζωίδης, Ασπραδάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της λεγόμενης ομάδας των επτά υφυπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ως γνωστόν στήριξαν την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος. Οι μετέχοντες στην χθεσινή σύσκεψη διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου, ωστόσο σπεύδουν να τονίσουν ότι οφείλουν να διαβουλευτούν για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα καθώς «η πιθανότητα λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση θα τούς βρει απέναντι».

Στο ΠΑΣΟΚ δεν προέβησαν χθες σε κανέναν επίσημο σχολιασμό για την συγκέντρωση των «17». Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκδήλωση προκάλεσε ερωτηματικά πρωτίστως για την συμμετοχή του εισηγητή επί των Οικονομικών του κόμματος Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται κοντά στην ηγεσία του κόμματος, αλλά επιπλέον θεωρείται από αρκετούς σημερινούς βουλευτές ως ένας από τους επικρατέστερους διαδόχους του κ. Βενιζέλου εάν και εφόσον τεθεί κάποια στιγμή θέμα ηγεσίας.

Η συγκέντρωση της ομάδας των πρώην υφυπουργών χτύπησε καμπανάκια στην Ιπποκράτους που θεωρούσε ότι προχωράει ανεμπόδιστα προς το Συνέδριο. Πλέον όμως συνειδητοποιεί ότι ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρά μπλοκ τα οποία δεν αποκλείεται να εγείρουν ζητήματα για τα οποία η Ιπποκράτους δεν θα έχει κάνει καν την στοιχειώδη προεργασία...  

Άρτεμις Παραδείσου