Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash o πρώην υπουργός και ιδρυτής της κίνησης ΡΙΚΚΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε οτι «Πήραμε για λογαριασμό του ελληνικού λαού πίσω, από τη σπατάλη και τη διαφθορά στο φάρμακο 2 δισ. ευρώ, αλλάξαμε το ασφαλιστικό και εξασφαλίσαμε τις συντάξεις που από το 2015 δεν θα υπήρχαν, ενοποιήσαμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που αν σήμερα ήταν ενωμένη με τις συντάξεις, οι ασφαλισμένοι δεν θα είχαν ούτε νοσοκομεία, ούτε φάρμακα.

Οι τρεις στους δέκα πολίτες αναγνωρίζουν το έργο μου, κι αυτό αποτελεί μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη. Σε αυτήν θα βασιστώ για να απευθυνθούμε στο 100% του ελληνικού λαού».

Ο κ. Λοβέρδος έσπευσε να διευκρινίσει ότι έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων του ελληνικού λαού τονίζοντας ότι «Το θέμα των πολιτών σήμερα δεν είναι ποιός λέει τα μεγαλύτερα ψέματα, αλλά ποιός είναι αποτελεσματικός στην εφαρμογή των ίσων εξαγγέλλει».

Σχετικά με το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «Κάθε νέα πολιτική προσπάθεια, εμπεριέχει την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αποδείχτηκε πως δεν ανήκω στα " αφρόψαρα" της πολιτικής. Δηλαδή σε εκείνους που ανεβαίνουν ξαφνικά στα ουράνια και μετά χάνονται. Παλεύω τις απόψεις μου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η πίστη μου σε αυτό που επιχειρούμε είναι ακλόνητη».

«Στα ιδρυτικά μέλη και τη Διοικούσα μόνο 2-3 άτομα υπήρξαν συνεργάτες μου. Το προσέξαμε πολύ αυτό. ο κράτος, ο νεποτισμός, οι γραφειοκράτες των κομμάτων βρίσκονται στους αντίποδες των προσπαθειών μας. Τα σημερινά κόμματα ανήκουν στο κράτος, είναι προέκτασή του. Χρηματοδοτούνται από αυτό, τα βασικά τους στελέχη προέρχονται από τη δημόσιο-υπαλληλία ή από τις ΔΕΚΟ. Δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά. Γι αυτό άλλωστε προτείνουμε τη νομοθέτηση της δυνατότητας, να μπορούν να χρηματοδοτούνται τα κόμματα και οι βουλευτές μόνο από ιδιώτες-χρηματοδότες με διαφάνεια και να μπορούν να αρνούνται την κρατική χρηματοδότηση» πρόσθεσε.

«Ο Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, από τους πολίτες, και η ηγεσία από το ιδρυτικό συνέδριο. Η συλλογική ηγεσία είναι αναπόφευκτη, διότι τα μέτωπα σύγκρουσης με τον παρασιτισμό που θα ανοίξουμε θα είναι πολλά. Πασχίζουμε να ενώσουμε. Τελικός στόχος είναι η επανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Κι έτσι να σημειώσουμε μια μεγάλη επιτυχία στις επόμενες εκλογές» διευκρίνισε.

Ερωτηθείς ότι έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί πως μιλάτε με στελέχη από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βουλής, απάντησε ότι «Πρέπει να καλύψουμε το πολιτικό κενό από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορεί να γίνει με τα στελέχη που θα ιδρύσουμε το κόμμα το οποίο θα υπηρετήσει τη Νέα Ελλάδα και στη συνέχεια με ένα μετωπικό σχήμα που θα επιδιώξουμε να συγκροτηθεί από εμάς, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και όλους τους ανένταχτους και τα δίκτυα του χώρου. Θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις στο πλαίσιο αυτής της Βουλής κι εμείς πρέπει να ιδρύσουμε το νέο κόμμα έως τον Μάιο-Ιούνιο, διότι μην ξεχνάτε τον Μάιο του 2014 έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές».

«Πρέπει να πάμε πολλοί μαζί. Γι αυτό και γίνονται ζυμώσεις που άλλοτε πυκνώνουν και άλλοτε αραιώνουν. Από την πλευρά μου όμως ξεκαθαρίζω, πως συμμετέχω στις συζητήσεις για να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα κι όχι για να μην υπάρχει. Άρα, στο τέλος ό,τι κι αν γίνει το νέο σχήμα θα προκύψει. Οι αναβολές είναι η πρόφαση του δισταγμούς, του φόβου και της έλλειψης πίστης στις δυνάμεις μας. Ήδη συμφωνήσαμε με τη Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου να προχωρήσουμε σε διμερείς συνομιλίες με στόχο την καταγραφή των πολιτικών θέσεων που μας ενώνουν. Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την δημιουργία της ΡΙΚΣΣΥ» κατέληξε.