Στο στόχαστρο μελών της Χρυσής Αυγής έπεσε χθες το πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα, όπως καταγγέλλει η οργάνωση, γεγονός που δημιούργησε νέο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί την Χρυσή Αυγή για «ναζιστική» συμπεριφορά και ζητά την πολιτική της απομόνωση. Στον αντίποδα, η Χρυσή Αυγή, με μια σκληρή ανακοίνωση, αναφέρει πως «τα ψέμματα και η λάσπη των Συριζαίων δεν έχουν όριο» και προσθέτει «να το βουλώσουν τα ορφανά του Τσαουσέσκου και του Στάλιν».

Η νέα διαμάχη άρχισε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της οργάνωσης των «Γιατρών του Κόσμου», η οποία προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πολλούς ανασφάλιστους πολίτες και μετανάστες, Νικήτα Κανάκη, ότι το πρωί της Πέμπτης ομάδα περίπου 30 μελών της Χρυσής Αυγής, που είχε κινητοποίηση στο Πέραμα, πέρασε έξω από το Πολυιατρείο επί της οδού Αριστείδου, σταμάτησε εκεί για λίγα λεπτά και άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «Να φύγουν οι μετανάστες», «Έξω οι ξένοι» και «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Εκείνη την ώρα, αναφέρει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, υπήρχαν περίπου 50 άνθρωποι μέσα στο Πολυιατρείο, κυρίως Έλληνες αλλά και μετανάστες. Κάποιοι θορυβήθηκαν ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στο άκουσμα των συνθημάτων, και έτσι το Πολυιατρείο έκλεισε για περίπου μισή ώρα, προκειμένου «να μην ανοίξει αντιπαράθεση» σύμφωνα με τον κ. Κανάκη.

«Είχαμε εικόνα ότι ενοχλούμε με αυτό που κάνουμε» λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης καθώς «έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση στο ότι δεν κάνουμε διακρίσεις στους ασθενείς μας» και έχουμε πει δημόσια στο «μόνο για Έλληνες» το «όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν το θεωρούν ως «τυχαίο περιστατικό» αλλά «ξεκάθαρη κίνηση εκφοβισμού» και συμπληρώνει: «Δεν σκοπεύουμε ούτε να κλείσουμε το στόμα μας ούτε να τρομάξουμε».
   

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακόμα και στους πολέμους, ακόμα  και στις στιγμές που το μίσος και η βία ξεπέρναγαν κάθε όριο, τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό έχαιραν ασυλίας από τους εμπόλεμους.

Η στοιχειώδης ανθρωπιστική λογική επιτάσσει το σεβασμό σε όσους προσπαθούν να καταπραΰνουν τον ανθρώπινο πόνο. Αυτήν ακριβώς τη στοιχειώδη ανθρωπιστική λογική δεν την έχει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας επιτέθηκαν χτες στο Ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στα ελληνικά χρονιά, αφού οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους γιατρούς με στόχο να φύγει από τη γειτονιά μια πολύτιμη δομή περίθαλψης. Έκαναν δηλαδή ό,τι δεν τολμούν να κάνουν οι αντίπαλες πλευρές στους πολέμους.

Θα το επαναλάβουμε: Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι το Άουσβιτς και η επιβολή του τρόμου αποτελεί την κεντρική πολιτική ατζέντα. Απέναντι σε αυτόν τον ναζιστικό εσμό, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Απαιτείται πολιτική απομόνωση τους κι ενεργοποίηση επιτέλους των οργάνων της πολιτείας για να μπει φραγμός στη συνεχή εγκληματική δραστηριότητα τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

«Τα ψέμματα και η λάσπη των Συριζαίων δεν έχουν όριο. Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή επετέθη σε ιατρείο και τέτοιου είδους παραμύθια εκθέτουν αποκλειστικά και μόνο τους εμπνευστές τους. Να το βουλώσουν τα ορφανά του Τσαουσέσκου και του Στάλιν. Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τους παρατρεχάμενους των τρομοκρατών και τους συνοδοιπόρους της τουρκικής προπαγάνδας».