«Η κυβέρνηση δεν απομακρύνεται ούτε κατά ένα χιλιοστό από αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές» δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος. 
Στη συνέντευξή του ο κ. Παναγιωτόπουλος ωστόσο εξήγησε πως «το πότε θα γίνουν τα βήματα, το πότε θα υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί, είναι κάτι που θα κριθεί πριν από όλα από τον πρωθυπουργό και βεβαίως σε συνεργασία πάντα με τον υπουργό των Εξωτερικών».

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο και είπε πως είναι θετικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στις Η.Π.Α.. «Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έγινε συνομιλητής του κ. Σόιμπλε. Γιατί είναι μια στροφή επί το ρεαλιστικότερο, για να αντιληφθεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και τι λένε οι συνομιλητές μας σε διεθνές επίπεδο» είπε.

«Από την άλλη πλευρά, δεν είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάει ίσα βάρκα-ίσα νερά, όταν έρχεται πίσω η ηγεσία, ξαναθυμάται τα παλιά «επαναστατικά σύνδρομα» και ενδίδει σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες εκπορεύονται από κάποιες από τις συνιστώσες του συγκεκριμένου κομματικού σχηματισμού. Τις τελευταίες μέρες μείναμε άναυδοι. Ακούμε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα Ίμια, Καρντάκ. Από την άλλη πλευρά, ακούμε ένα άλλο κοινοβουλευτικό στέλεχος, την κυρία Αμμανατίδου, να λέει «δεν είναι φετίχ το ευρώ». Δηλαδή, όλες αυτές οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις, αντιλαμβάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκροτούν εναλλακτική πρόταση» κατέληξε.