«Την πλήρη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον αγώνα των απολυμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 9Κ2008», εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τομεάρχης Οικονομίας και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς και ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χαϊκάλης, οι οποίοι παραβρέθηκαν και στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Ιδρύματος.
Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν τροπολογία για την ακύρωση των απολύσεων.

Στην προτεινόμενη τροπολογία αναφέρεται ότι: «Οι πράξεις διορισμού των υπαλλήλων, επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008, οι οποίοι διορίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 12 του Νόμου 3899/2010 ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διάταξη άλλου νόμου ή δικαστικής απόφασης δεν ανακαλούνται. Οι επιτυχόντες δύναται να τοποθετηθούν και σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και των ΚΕΠΑ βάσει των διατάξεων του Ν. 4093/2012 περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων…».

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών που θα συζητηθεί την Πέμπτη 14-2-2013.