«Εθνικό έγκλημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τυχόν πώληση της μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη του νομού Φλώρινας.

Ο κ. Καμμένος περιόδευσε την Παρασκευή στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης.

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη και εκπροσώπους φορέων και επισκέφθηκε το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του ορυχείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Στο Αμύνταιο έκανε την εξής δήλωση: «Εδώ στο Αμύνταιο, στην πόλη που προΐσταται των ενεργειακών δήμων, ήρθαμε ενόψει του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα ενεργειακά θέματα. Επισκέφθηκα τον δήμαρχο και συζήτησα με όλους τους φορείς.

Θέλω να πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι οι πολίτες της χώρας το τι συμβαίνει σήμερα. Η σημερινή αξία της ΔΕΗ βάσει της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής είναι 433 εκατομμύρια ευρώ. Τα αποθέματα λιγνίτη που ανήκουν στη ΔΕΗ είναι αξίας 150 δισ. ευρώ.

Στη μία μονάδα που πωλείται, που προσπαθούν να πουλήσουν, στη μονάδα της Μελίτης, έχουν επενδυθεί 800 εκατομμύρια ευρώ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Πάνε να διαπράξουν ένα ακόμα έγκλημα. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Στην περιοδεία τον κ. Καμμένο συνόδευαν η τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο διευθυντής του γραφείου του κόμματος στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης και η πρόεδρος της Νεολαίας του Μανταλένα Παπαδοπούλου.