Αλλαγή σκηνικού έχει προκαλέσει η πρόσφατη «μυστική» συνάντηση της λεγόμενης ομάδας των υφυπουργών στην Ιπποκράτους καθώς την ώρα που οι περισσότεροι πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ σέρνεται προς το συνέδριό του έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία έντονη κινητικότητα με φανερά και υπόγεια ρεύματα.
Η πρωτοβουλία των «7» κατέδειξε ότι ακόμη και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης ή ο Θάνος Μωραϊτης και ο Ανδρέας Μακρυπίδης διατυπώνουν προβληματισμό για το μέλλον της παράταξης αλλά και για την «αυτοκόλλητη» σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία εκφράζοντας φόβους ότι αυτή η ταύτιση μπορεί να κοστίσει ακόμη και την εξαφάνιση του κόμματός τους από τον εκλογικό χάρτη. 

Παράλληλα όμως φανέρωσε ότι στην παρούσα φάση καμία ομάδα, φράξια ή μπλοκ δεν θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος αφού οι συνολικά «17» που συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν στο ξενοδοχείο της Συγγρού κατέληξαν στο συμπέρασμα πως με επικεφαλής τον Βενιζέλο ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει- όπως είπαν- καν χρόνο στην ηγεσία του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καθορίσει τον ρόλο του στο πολιτικό τοπίο. Να σημειωθεί πως ούτε και άλλα στελέχη που διαφωνούν με στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Ρέππας πιστεύουν ότι πρέπει να ανοίξει στο συνέδριο μία τέτοια συζήτηση.

Επίσης, η κίνηση των 7 ενεργοποίησε αρχικώς τα «αντιπαπανδρεϊκά» αντανακλαστικά του κεντρικού συστήματος της Ιπποκράτους ένα μέρος του οποίου πίστεψε πως πίσω από την συγκέντρωσή τους βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Πολύ γρήγορα όμως διαπιστώθηκε όχι μόνο ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά και ότι η σύνθεση της περίφημης συγκέντρωσης στην Συγγρού είναι «αταίριαστη» και εκφράζει διαφορετικές πλευρές του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως όλοι πιστεύουν ότι μετά την προχθεσινή συνάντηση που έχει αξία κυρίως ως προς την σημειολογία της άνοιξε η όρεξη σε πολλά στελέχη εντός του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να χτυπήσουν καμπανάκι στην ηγεσία πριν από το Συνέδριο. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να «χτυπήσουν» με διαφορετικό τρόπο οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Ρέππας υπενθυμίζοντας ότι και το... αριστερό ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ».  

Άρτεμις Παραδείσου