«Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες» ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια στην ερώτηση αν φοβάται ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα.
Σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο κ. Δένδιας αναφέρει επίσης οτι όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ.

«Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας.

Όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Η Δημοκρατία μας διαθέτει δικαία πυγμή, όχι άδικο γρόνθο».

Ο κ. Δένδιας επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι αρκετοί πλέον που συμπεριφέρονται σαν ακροαριστεροί λαϊκιστές και ρέπουν προς τη συκοφαντία, επικαλούμενοι ασύστολα ψεύδη στον δημόσιο λόγο τους ή χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι με στηρίζει δήθεν η Χρυσή Αυγή».