«Πυρά» κατά του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του εξαπέλυσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επενδυτής» τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς και ότι είναι ανιστόρητο λάθος της ηγεσίας του που κόβει κάθε γέφυρα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, αναφερόμενη στο επικείμενο συνέδριο, εκτίμησε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπερβεί τις αντιφάσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, με την ηγετική του ομάδα, την επικρατούσα πολιτική αντίληψη και τις επιλογές του, έχει μεταλλαχθεί σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς».

«Τώρα ολοκληρώνεται η πολιτική μετατόπιση του με την πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική και την μετωπική σύγκρουση με την Αριστερά, αλλά και με προοδευτικές δυνάμεις που μέχρι πρόσφατα ήσαν αναπόσπαστο κομμάτι του Κινήματος», ανέφερε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αρνείται την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα προσυνεδριακά κείμενα δεν υπάρχει καμία αναφορά στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά σε μια θολή Κεντροαριστερά. Κάθε κριτική φωνή λοιδορείται, και αντί να γίνει πολιτική αποτίμηση της τριετίας και της εκλογικής ήττας κατηγορούνται οι ψηφοφόροι», επεσήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την προοπτική. Είναι ανιστόρητο λάθος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που επιτίθεται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και κόβει κάθε γέφυρα διαλόγου. Βέβαια, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του χρειάζεται να αποδείξει ότι μπορεί να μετουσιώσει την απογοήτευση, την απελπισία και την διαμαρτυρία σε πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης», είπε.