Αντίθετος στην υπερφορολόγηση εκείνης της ακίνητης περιουσίας που δεν αποδίδει εισόδημα εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι αδιανόητο να επιβάλλουμε υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε ακίνητα τα οποία δεν αποδίδουν εισόδημα και να ζητάμε από τους πολίτες να καταβάλουν μέσα σε ένα χρόνο πέντε διαφορετικούς φόρους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ». Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και στην αναμόρφωση ζωτικών υπηρεσιών του κράτους, όπως η υγεία και η παιδεία, έτσι ώστε να πειστεί ο πολίτης ότι πραγματικά η Ελλάδα αλλάζει οριστικά σελίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να βρουν καινούργιους «πελάτες» από τους οποίους θα αντλήσουν έσοδα, καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο τη φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις, περίπου, 20.000 συμπολίτες μας που έστειλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. «Αν αυτά φορολογηθούν με 30% (ας υποθέσουμε ότι το μέσο ποσό είναι 150.000 ευρώ), τότε το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει κατ’ ελάχιστον 750.000.000 ευρώ και να αφαιρέσει το ποσό αυτό από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας», επισήμανε.