«Να απαντήσουν σα μια γροθιά στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, που καταργεί συλλογικές συμβάσεις και απολύει δημοσίους υπαλλήλους μέσα από την "αξιολόγηση" και τη "διαθεσιμότητα"», καλεί τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του ενόψει της πανεργατικής απεργίας της 20ής Φεβρουαρίου.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η λήξη δεκάδων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών ανοίγει το δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, οδηγεί σε πιο φτηνούς εργαζόμενους, μέσα από ατομικές συμβάσεις».

«Αποδεικνύεται ότι η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ έχει συνειδητό στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ξεπεράσουν την κρίση, τσακίζοντας τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη, που όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» υποστηρίζουν, όταν θα συμβεί, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και θα επιβληθεί με τον ωμό αυταρχισμό» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σε αυτές τις συνθήκες η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη αποκτά τεράστια σημασία και πρέπει να αποτελέσει τη μαζική και μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης. Για να υπογραφεί νέα εθνική συλλογική σύμβαση και κλαδικές συμβάσεις. Για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, χωρίς συλλογική σύμβαση, έρμαιο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών. Για να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Για να μπει φραγμός στους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια.

Όλοι μαζί να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα, στην απεργία, που προσπαθεί να απαγορεύσει η κυβέρνηση. «Ο αγώνας των εργατών, η συμμαχία τους με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, μπορεί σήμερα να εμποδίσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγεί ο εργαζόμενος λαός από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της ΕΕ, των καπιταλιστικών χρεών, παίρνοντας στα χέρια του τον πλούτο που παράγει και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας» καταλήγει το ΚΚΕ.