Σε καλό κλίμα για την χώρα μας ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurogroup). 
Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα κινείται στην σωστή κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε ότι στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση του Euroworking Group για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ στο συμβούλιο επήλθε συμφωνία των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην Κύπρο, ωστόσο πρόσθεσε ότι η απόφαση βοήθειας θα ληφθεί τον Μάρτιο. «Εργαζόμαστε σταδιακά για το πακέτο βοήθειας της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά.

Τον Μάρτιο, εκτίμησε επίσης ότι, θα λάβει χώρα η συζήτηση για την επιστροφή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις αγορές, ενώ σχετικά με την αγορά συναλλαγμάτος, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό παραπέμπεται στην συνεδρίαση των G-20.

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι αγορές αποτιμούν θετικά τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ενώ αρχίζουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν τα ιδιωτικά κεφάλαια στις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν πρέπει να διατηρηθεί ο σταθερός «ρυθμός» στην δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών - μελών, ενώ οι προοπτικές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα παραμένουν ανησυχητικές. Επίσης αναφερόμενος στο μεγάλο «αγκάθι» της ανεργίας ο κ. Ρεν παραδέχθηκε ότι είναι ανησυχητικά τα υψηλά ποσοστά της. Επίσης εκτίμησε ότι το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης αποτελεί «τροχοπέδη» στην ανάπτυξη.