«Η μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων ήταν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν με όρους ταξικής πάλης κρίση και τις συνέπειές της» τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της για το ενδεχόμενο διαδοχής της.
Η κυρία Παπαρήγα, αναφερόμενη στους αγρότες είπε ότι «μεγάλη πλειοψηφία τους χρησιμοποίησε τις επιδοτήσεις και ανέβηκε η παραγωγικότητα».

«Σε συνθήκες κρίσης ο εργαζόμενος πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο και να παλέψει για ριζική ανατροπή. Θα υπάρξει αφύπνιση, πιστεύουμε στο λαό» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Η εργατική τάξη και ένα τμήμα μεσαίων στρωμάτων που είναι πολυάριθμο πρέπει να δημιουργήσουν όρους συμμαχίας. Αυτή η κοινωνική συμμαχία πρέπει να έχει κατεύθυνση διακυβέρνησης και εξουσίας, στόχο λαϊκής εξουσίας. Τα κόμματα μετέχουν μέσα σε αυτό το κίνημα μέσω των μελών τους, που είναι μέλη των σωματείων, εκλεγμένοι στα όργανα κ.λπ.» συμπλήρωσε η κυρία Παπαρήγα.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουμε επιτροπή υπεράσπισης των σπιτιών να μην γίνουν κατασχέσεις».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφια είπε χαρακτηριστικά: «Στο κόμμα μας συνήθως το πιο σωστό είναι όχι ένας να προτείνει τον εαυτό του, αλλά να σε προτείνουν. Οι προτάσεις θα γίνουν στη νέα Κεντρική Επιτροπή, αυτή είναι η διαδικασία. Τις δικές μου προθέσεις αφήστε να τις διαχειριστώ εγώ. Στο κόμμα μας υπάρχουν θαυμάσια στελέχη και ευτυχώς δεν είμαστε κόμμα που πιστεύουμε σε μεσσίες».