Αρνητική ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την κυβέρνηση να στέλνει σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ικανοποίησης των οικονομικών τους αιτημάτων, παραπέμπτοντας παράλληλα για τα θεσμικά ζητήματα στους αρμόδιους υπουργούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόκειται να συναντηθεί με ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε ότι αρχίζουν από την Τρίτη οι πληρωμές ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 5 χιλιάδες ροδακινοπαραγωγούς.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μ. Χαρακόπουλος έχει καλέσει τους αγρότες να επιστρέψουν στην παραγωγή, επισημαίνοντας πως, μολονότι «έχουν τα δίκια τους», οφείλουν να καταλάβουν τα δημοσιονομικά όρια του κράτους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ελαφρύνσεις στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας επιχείρησαν να κλείσουν το μεσημέρι την εθνική οδό, δίχως αποτέλεσμα αφού τους απέτρεψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η απόφαση για καθημερινό αποκλεισμό της εθνικής οδού από 2 - 3 το μεσημέρι, είχε ληφθεί στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής αγροτικής συγκέντρωσης.