Την εκτίμηση ότι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχει χαθεί για πάντα επειδή πιθανότατα τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα εξέφρασε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης (σ.σ επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) στην προανακριτική και είπε το πρωτότυπο από τη Γαλλίας δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται (το πρωτότυπο) το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα» δήλωσε χαρακτηρισιτκά.

Αναφέρθηκε εξάλλου και στη συνάντηση που είχε με τους οικονομικούς εισαγγελείς σήμερα, λέγοντας ότι τους παρακάλεσε να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για κάθε όνομα που υπάρχει στο στικάκι με αυτά που υπάρχουν στο CD που ήρθε πρόσφατα από τη Γαλλία.

«Οταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο· θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος. Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα» σημείωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

Σχετικό θέμα: Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τους οικονομικούς εισαγγελείς - Την Τρίτη το USB στα χέρια της Προανακριτικής