Λίγες μέρες μετά την δεύτερη αυτοκτονία που σημειώθηκε στον Έβρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στις έδρες της 12ης και της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στην περιοχή.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τα στελέχη και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων «ως τον ισχυρότερο βραχίονα της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι στόχος της περιοδείας είναι να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους που υπηρετούν στην περιοχή. Ευχαριστώντας όλους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, υπογράμμισε πως «το να μπορεί σήμερα η Ελλάδα να προχωρεί στη δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, αυτό οφείλεται σε αυτά τα παιδιά που είναι εδώ και στα νησιά μας και φροντίζουν για να έχουμε ειρήνη και ασφάλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αν προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου τα περιστατικά των δύο αυτοκτονιών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές, από την ηγεσία μέχρι και τον διοικητή της πιο απομακρυσμένης μονάδας, να σκύβουν με πατρική στοργή και φροντίδα πάνω στα στρατευμένα παιδιά. «Πρέπει να τους δίνουμε κάθε είδους υποστήριξη για να μπορούν να φέρουν σε πέρας τη θητεία τους, με κέφι φιλότιμο και επιτυχία» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στην περιοχή για να εξετάσει κι αυτό το θέμα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και γραπτές εντολές προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κρίσης, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως τα θέματα αυτά απασχολούν σε συνεχή βάση την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ο κλάδος- όπως και ο ελληνικός λαός -σηκώνουν ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες τους, καθώς οι περικοπές ήταν αναγκαίες για να μην διαλυθεί η Ελλάδα.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- αξιωματικοί, υπαξιωματικοί -έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης πραγματικότητας, από την επιτέλεση του καθήκοντος. Αφοσίωση στην πατρίδα, αφοσίωση στο καθήκον, τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα και στην Ελλάδα. Και από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη» κατέληξε ο υπουργός.