«Η βαρυσήμαντη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που συνιστά εξέλιξη, αν όχι τομή, στην πολιτική μας σκέψη, είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσει ότι η δική μας Αριστερά επιδιώκει να ακυρώσει τη στρατηγική της έντασης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Ξέρουμε ότι αυτή η στρατηγική μαζί με μπόλικη προπαγάνδα γκεμπελικού χαρακτήρα είναι ο δρόμος που επιλέγουν οι αντίπαλοί μας για να εμποδίσουν την ιστορική δυνατότητα η Αριστερά να αλλάξει τα πράγματα, να έρθει ως κορμός μιας νέας κυβέρνησης» είπε ο κ. Παπαδημούλης. 

Αναφερόμενος στα στοιχεία του προϋπολογισμού, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο κ. Σταϊκούρας προσπαθούσε να εξωραΐσει τους αριθμούς στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για να κρύψει ότι η εμμονή στο λάθος της μνημονιακής πολιτικής παράγει ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, φτώχεια, κοινωνική αδικία δημοσιονομική και φοροεισπρακτική αστοχία. «Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει το άσπρο μαύρο, προσπαθώντας να βάψει με διαφορετικά χρώματα την πραγματικότητα και την πολιτική των αντιπάλων της και προσπαθώντας μάταια να αλλάξει την ατζέντα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές οι οποίες όπως είπε, θα κριθούν στο πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. «Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα, μετατοπίζοντας το πεδίο στο «νόμος και τάξη», θα ξεπηδούν από παντού και θα κυριαρχούν τα καυτά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Αυτά θα κρίνουν την αντοχή της κυβέρνησης, που δεν θα είναι μεγάλη. Αυτά θα οδηγήσουν και στην ανάγκη για λήψη νέων μέτρων –ήδη κάτι τέτοιο διαφαίνεται από το μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε η κυβέρνηση για το διάστημα 2013-2016. Οι επόμενες εκλογές, που θα γίνουν πολύ νωρίτερα από τη λήξη της τετραετίας, θα κριθούν στο πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Και θα κριθούν ψηλά. Θα είναι μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τη ΝΔ. Αν κάνουμε τη δουλειά μας, έχουμε τις προϋποθέσεις να νικήσουμε Κατά την εκτίμησή μας, η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30% και θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας -it’s the economy stupid, όπως λένε και στα αγγλικά. Όσο και να προσπαθούν με αυταρχισμό, με τρομολαγνεία, με αλληθωρισμό στην ουσία των κρουσμάτων βίας- βλέπουν, για παράδειγμα, τους τέσσερις του Βελβεντού και καθόλου τη δολοφονική συμμορία που λέγεται Χρυσή Αυγή- να επιβάλουν την πολιτική τους, αν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, τότε έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να σφραγίσουμε αυτήν την αντιπαράθεση με μια μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε άλλωστε στον κόσμο που μας εκτίναξε από το 4% στο 27%».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των απεργιών και στις προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε πως «υπάρχει μία επιθετική και άπληστη μερίδα εργοδοτών, με γερές προσβάσεις σε Τρόικα και κυβέρνηση, που επιδιώκει να καταργήσει τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, όπως το δικαίωμα στην απεργία».

«Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η κυβέρνηση το παίζει σε σύστημα διπλής παραλλαγής. Όχι μόνο στο θέμα των απεργιών αλλά και στο θέμα της ιθαγένειας, μπορεί να νομοθετήσει ακόμη και παρά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όταν αυτές είναι πραγματικές και όχι πλατωνικές. Μην εκπλαγείτε αν δείτε αυτή τη Βουλή, με αρχιστράτηγο το Σαμαρά και κορμό τη ΝΔ, να νομοθετεί στην ιθαγένεια ή στις απεργίες, με τη συνδρομή της Χ.Α.» είπε χαρακτηριστικά.