Ελληνικό χρώμα έχουν οι προεκλογικοί διαξιφισμοί στην Ιταλία με τον Μάριο Μόντι να επιτίθεται στον Μπέπε Γκρίλο κατηγορώντας τον για «επιβλαβή λαϊκισμό», χρησιμοποιώντας ως αρνητικό παράδειγμα τη χώρα μας, γράφει η La Stampa.
«Ας πάτε κύριε Γκρίλο μια φορά σε μια ελληνική πλατεία, από το να μένετε στις ιταλικές πλατείες και θα δείτε την απόγνωση, την διαμαρτυρία και τις πλατείες γεμάτες από νέο-φασίστες. Αν θέλει με τις φωνές του και τον επιβλαβή λαϊκισμό του να μας μετατρέψει σε Ελλάδα, ας το κάνει. Εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό τον λαϊκισμό» είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος ιταλός πρωθυπουργός στην εκπομπή Uno Mattina της κρατικής τηλεόρασης RAI.

Ο Μάριο Μόντι συμπλήρωσε πως μπορεί ο ηγέτης του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» να γεμίζει τις πλατείες στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, αλλά «ας μην λέμε βλακείες, που θα φέρουν μόνο σύγχυση στο μυαλό των πολιτών».

«Κατάφερα μαζί με την επιμονή των Ιταλών να βγει η χώρα από την οικονομική καταστροφή λέγοντας όχι στην Ευρώπη που ήθελε να μας δανείσει για να μας σώσει. Αν το είχαμε κάνει θα ήμασταν όπως η Ελλάδα».