Τα πυρά των κυβερνητικών εταίρων συγκεντρώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργού Οικονομικών Γιώργος Μέργος για την ατυχή δηλώσή του όσον αφορά το ύψος του κατώτατου μισθού.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών «δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Φαίνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος, δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι σημερινές αναφορές του που δημιουργούν θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, που για τους νέους συρρικνώνεται στα 511.

Το ότι υποχρεωθήκαμε για να κρατήσουμε ζωντανές τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση να φτάσουμε σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ότι θα συμφωνήσουμε σε λογικές εξαθλίωσης των εργαζομένων με νέες μειώσεις».

Κλείνοντας, η Ιπποκράτους επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι δηλώσεις «του κ. Στουρνάρα που αδειάζουν τον Γενικό του. Θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις».

«Επιεικώς απαράδεκτη η δήλωση Μέργου», λέει η ΔΗΜΑΡ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ο οποίος χαρακτήρισε την δήλωση του κ. Μέργου «επιεικώς απαράδεκτη»

«Η παρούσα δήλωση βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την εκπεφρασμένη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που στηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός όχι μόνο θα μείνει σταθερός αλλά και ότι προοπτικά θα αυξηθεί», επισήμανε ο κ. Τσούκαλης.

Σχετικό Θέμα: Η κυβέρνηση μαζεύει την «γκάφα» του Μέργου!