Για παράτυπη διαδικασία έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στη απόρριψη αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας από το προεδρίο της Βουλής για δύο άρθρα του νομοσχεδίου που καθορίζει τα αποθέματα αργού πετρελαίου, καθώς απουσίαζαν οι αιτούντες βουλευτές.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στη ματαίωση αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία», αφού όπως κατήγγειλε «ενώ εισέρχονταν οι βουλευτές εντός της αίθουσας, ο Πρόεδρος περαίωσε την εκφώνηση χωρίς να δώσει την ελάχιστη δυνατότητα για την έγκαιρη παρουσία τους ή και να προχωρήσει σε ελάχιστη χρονική διακοπή, όπως είθισται».

Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε καν ειδοποίηση προς τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής που συνεδρίαζε την ίδια ώρα, ενώ υπήρξε δέσμευση προς τούτο».

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα 21 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, θα πραγματοποιούνταν σήμερα το απόγευμα.

Όντως, ο πρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενημέρωσε σχετικά το Σώμα και ξεκίνησε να διαβάζει τον κατάλογο των αιτούντων βουλευτών, προκειμένου να διαπιστώσει την απαρτία (σ.σ. απαιτούνται να είναι παρόντες τουλάχιστον 15 βουλευτές).

Στο τέλος της ανάγνωσης του καταλόγου, ο πρόεδρος διαπίστωσε πως παραβρίσκονταν στην αίθουσα μόλις οι 11 από τους συνολικά 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να απορρίψει τη διαδικασία.