«Οι προκλητικά κυνικές δηλώσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί ψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών, αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους συγκυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, E.E. για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο Περισσός τονίζει, ακόμα, ότι οι δηλώσεις Μέργου φανερώνουν «γιατί η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαγόρευση της απεργίας και την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Αποδεικνύουν ότι η σφαγή των δικαιωμάτων και η βύθιση των εργαζομένων στη φτώχεια είναι άμεση επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της Ε.Ε.».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «μαζί με τον κατώτατο μισθό στο στόχαστρό τους είναι, άλλωστε, η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία. Γι’ αυτό στόχος είναι να μη μείνει κλαδική συλλογική σύμβαση».