Ανάμεσα σε δυο γυναίκες βρέθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και όμως τα κατάφερε να βγει... αλώβητος.
Με μια σφιχτή αγκαλιά και ένα ναι για μια επερχόμενη προεκλογική συνεργασία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισε από την μία το θέμα της Σοφίας Σακοράφα και άφησε από την άλλη ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη στην περίπτωση που προκύψουν πρόωρες εκλογές. Όσοι βρέθηκαν προχθές το βράδυ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Θέατρο Ακροπολ είδαν την Σοφία Σακοράφα να κατευθύνεται προς τον Αλέξη Τσίπρα με μια ιδιαίτερα εγκάρδια διάθεση .

Με αυτό τον τρόπο η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα προς το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά ότι μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις από την ηγεσία του κόμματος της σε κάποια θέματα , έχει όμως την δυνατότητα να καταθέτει τις δικές της απόψεις και σκέψεις και να τις συζητά . Η διάσταση που πήρε το θέμα των ενστάσεων που είχε εκφράσει στην ΚΕ πριν από μια εβδομάδα η Σοφία Σακοράφα ξάφνιασε και πάλι την Κουμουνδούρου.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αντιλήφθησαν για μια ακόμη φορά ότι όλες οι κινήσεις και τα λόγια τους βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ το οποίο δεν αφήνει τίποτα...να πάει χαμένο . Μετά και από αυτό το περιστατικό πάντως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να διαμηνύσει προς όλα τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης του « ότι πρέπει να προσέχουν τι λένε και τι γράφουν.»

Απαντώντας δε επί της ουσίας των όσων είπε η Σοφία Σακοράφα οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι απόψεις της είναι γνωστές, σεβαστές και βοηθούν στην μετεξέλιξη του κόμματος τους. Από την άλλη η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με την Λούκα Κατσέλη είναι καλή και σταθερή .

Όπως μάλιστα λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου πρόθεση τους δεν είναι να εντάξουν την Λούκα Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ενισχύσουν τις απόψεις και τις ιδέες της πρώην υπουργού Εργασίας προκειμένου να αποτελέσει έναν ενδεχόμενο πυρήνα συνεργασίας στην περίπτωση πρόωρων εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό της συνεργασίας των δυο πλευρών ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας για τα θέματα της οικονομίας και στην οποία οι δυο πλευρές θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μνημόνιο κάτω από το φως των νέων δεδομένων που είναι η παραδοχή του λάθους του ΔΝΤ.

Παναγιώτης Βασιλάκης