Να "δέσει" τις δικές του ομάδες πριν από το κρίσιμο Συνέδριο επιδιώκει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος παραθέτει το ένα δείπνο πίσω από το άλλο με στόχο να ισχυροποιήσει εκ των προτέρων τις δυνάμεις του στο εσωτερικό του κόμματος. Σειρά είχε χθες το βράδυ η ΚΟΕΣ της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιήσει ως γνωστόν το συνέδριό της, στο ΣΕΦ, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 9ου συνεδρίου του κόμματος.
Στο δείπνο με τους νεολαίους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά αλλά πρέπει να γίνει η γάτα» και συνέχισε «Ναι στα ρεύματα ιδεών αλλά όχι στις φράξιες και τις παρέες. Κουβαλάμε τα βάρη απίθανων καταστάσεων και συνωμοσιολογίας όπως με τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν επιθυμούμε να γίνουμε αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ αλλά έχουμε διακύβευμα του συνεδρίου την Εθνική Στρατηγική και ποιοι θα την υπηρετήσουν και ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το συνέδριο της νεολαίας το στηρίζω και πρέπει να είναι πολιτικοποιημένο και όχι οργανωτικό. Οι νεολαίοι να ξαναγίνουν νέοι». Είχε προηγηθεί δείπνο του κ. Βενιζέλου προς τιμήν της Μονάδας Παραγωγής Πολιτικής, περίπου 50 νέων επιστημόνων που επεξεργάστηκαν το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. "Θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια δείπνα" λένε οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα που παρατηρείται από την ηγεσία του κόμματος εν όψει του συνεδρίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα θα μιλήσει ενώπιον της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην Ιπποκράτους και αναμένεται να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του στην πορεία προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Οι συνομιλητές του πιστεύουν ότι θα πάρει αποστάσεις από τις περίφημες...τάσεις που έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα επιθυμώντας να δείξει ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αναμειγνύεται σε ομάδες και εσωκομματικές συζητήσεις.

Πολλοί περιμένουν να ξετυλίξει ακόμη περισσότερο τις σκέψεις του για την Κεντροαριστερά αφού από τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλάβει τί το διαφορετικό θα έχει ένα νέο προσκλητήριο προς τις δυνάμεις και τα κόμματα που κινούνται σ' αυτόν τον χώρο από τις προσκλήσεις που έχει απευθύνει ως σήμερα.

Κάποιοι εκτιμούν πάντως ότι η "έκπληξη" θα βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς... Πάντως, όλα δείχνουν ότι η εσωτερική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ δεν θα σταματήσει αφού σε καθημερινή βάση τα στελέχη παρεμβαίνουν στις εξελίξεις και καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για το Συνέδριο. Το ανησυχητικό βεβαίως για την ηγεσία του κόμματος είναι ότι οι περισσότερες παρεμβάσεις υπονοούν ότι το Συνέδριο θα είναι...στημένο και ότι επιχειρεί να παγιώσει συσχετισμούς που δεν αντιπροσωπεύουν το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Άρτεμις Παραδείσου