Την υπερασπιστική γραμμή «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω», ακολούθησε στην κατάθεσή της η πρώην οικονομική σύμβουλος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κυρία Μόνα (Λεμονιά) Παπαδάκου, δηλώνοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι ουδεμία σχέση είχε εκ της αρμοδιότητάς της με τυχόν επεξεργασία του αρχικού CD της λίστας Λαγκάρντ που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές, είτε με την φύλαξή του, η οποία και είχε ανατεθεί σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε συνεργάτες του, είτε με την εμφανιζόμενη ως απώλειά του.
Σύμφωνα με το BHMA, η κυρία Παπαδάκου, κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από το θέμα της λίστας, αν και σύμφωνα με πληροφορίες πιέστηκε αρκετά από τα μέλη της προανακριτικής. Μάλιστα η κατάθεσή της αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, καθώς θεωρείται από τους σημαντικότερες μάρτυρες μεταξύ των συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου ως «σκιά», όπως την αποκαλούσαν ορισμένοι, του άλλοτε «τσάρου» της Οικονομίας. Παράλληλα, έγγραφη κατάθεση απέστειλε στην προανακριτική ένας άλλος (ειδικός) συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αλ. Ζάβρας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό (ζει και εργάζεται στην Γερμανία).

Ήταν σύμβουλος επί θεμάτων πληροφορικής και φέρεται να δηλώνει ότι δεν είχε κάποια σχέση με την υπόθεση της λίστας. Το ερώτημα που εγείρουν κάποια μέλη της επιτροπής είναι πώς θα αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα μαρτύρων που βρίσκονται εκτός Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη ως υψηλότερη καταθέτις της λίστας Λαγκάρντ, κυρία Μαρία Παντελή, με λογαριασμό ύψους 550 εκατ. δολαρίων (ζει σε κωμόπολη της Νότιας Γαλλίας).

Αν και ο πρόεδρος της προανακριτικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει προαναγγείλει την κλήτευση της μάρτυρος, διατυπώνονται και άλλες απόψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Μ. Βαρβιτσιώτης φέρεται να υποστήριξε πως το φορολογικό προφίλ της κυρίας Παντελή έχει ελεγχθεί στο πλαίσιο του αρχικού ελέγχου των δέκα υψηλότερων καταθετών της λίστας που είχε διενεργήσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρης κατ’ εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η κατάθεσή της δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται κατηγορηματικοί υπέρ του να καταθέσει η κυρία Παντελή. Κατά τα λοιπά, σε υπάλληλο της Βουλής ανατέθηκε, τελικώς, να παραλάβει τα αντίγραφα του CD και του αλλοιωμένου usb από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ για να τα παραδώσει σε όσα μέλη της προανακριτικής επιθυμούν να λάβουν αντίγραφο. Σημειώνεται ότι η τριμελής υποεπιτροπή βουλευτών που είχε συσταθεί για τον λόγο αυτό δεν πήγε στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μετά την κυρία Παπαδάκου επόμενοι μάρτυρες είναι ο πρώην νομικός σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου, κ. Αν. Μπάνος και το στέλεχος του ΣΔΟΕ κ. Χρ. Αθανασίου.