Επίθεση κατά της ΔΟΕ εξαπέλυσε το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της απόφαση της πρώτης να καταργήσει το άθλημα της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Η ΔΟΕ, σταθερά προσανατολισμένη στη λογική της εμπορευματοποίησης, της τηλεοπτικής δημοτικότητας και της αδίστακτης κερδοσκοπίας πάνω στα απομεινάρια των αθλητικών ιδεωδών, για άλλη μια φορά προσπαθεί να καταργήσει το ιστορικότερο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων» επισημαίνεται.

«Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς το άθλημα της πάλης δεν υπάρχουν. Το ζήτημα είναι εάν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που εδώ και δεκαετίες ταυτίζεται με το σύστημα διαπλοκής της ΔΟΕ, έχει το σθένος να αντιδράσει και τη βούληση να υπερασπισθεί τον αθλητισμό απέναντι στην επιδρομή των πολυεθνικών εταιρειών που τον λυμαίνονται. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν προβλέπεται από τους Ολυμπιακούς θεσμούς, τις συμβάσεις και τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της ΔΟΕ, εάν η γενική συνέλευση της ΔΟΕ επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για κατάργηση του αθλήματος της πάλης, η ΕΟΕ οφείλει να ασκήσει βέτο, ακόμα και να αφαιρέσει το δικαίωμα κατάχρησης των Ολυμπιακών σημάτων και της ιστορικής κληρονομιάς των αγώνων από τους εμπόρους της βιομηχανίας του αθλητικού θεάματος. Με κάθε κόστος. Ή με τους κερδοσκόπους ή με τον αθλητισμό. Και τα δυο μαζί δεν χωράνε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.