Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  με όλους τους Περιφερειάρχες Ελλάδας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνάντηση τόνισε πως λύθηκαν μια σειρά πρακτικά ζητήματα με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και παράλληλα θεσμοθετήθηκε ένας μόνιμος διάλογος μεταξύ των αιρετών περιφερειαρχών και των συναρμοδίων υπουργείων για να μπορέσουμε να αντιμετωπιστούν όλες οι δυσκολίες, «στον πόλεμο που έχουμε ξεκινήσει κατά της φτώχειας στις τοπικές κοινωνίες, στην παρέμβαση για την ανάπτυξη και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και στον αγώνα για τη θεσμική βελτίωση του πλαισίου που διέπει τις αιρετές περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα τολμηρά προς τα μπρος και με αποτελέσματα, τα οποία θα φανούν σύντομα στους πολίτες».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός ανέφερε πως και οι δεκατρείς περιφερειάρχες, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, λειτουργούν συλλογικά και έχουν ένα κοινό εχθρό, το κεντρικό κράτος. «Εάν δε λύσουμε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, τα λόγια θα είναι λόγια. Εμείς θέλουμε πραγματικά να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από το κεντρικό κράτος. Και ο Πρωθυπουργός σήμερα μας διαβεβαίωσε ότι θα μπει μπροστά σε αυτό το θέμα, το οποίο έχει σχέση με τις αγκυλώσεις του κεντρικού κράτους. Ελπίζω και εύχομαι και οι υπουργοί, και ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Χατζηδάκης αλλά και όλοι οι υπουργοί, να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν μπορεί ορισμένοι υπουργοί να λειτουργούν σωστά και άλλοι να μη λειτουργούν σωστά. Δεν μπαίνω εγώ στις αρμοδιότητες των υπουργών αλλά ένα είναι το σίγουρο, ότι χρειάστηκε ο Πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσουμε το κεντρικό κράτος. Αυτό δεν είναι σωστό. Έπρεπε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν εδώ και τόσα χρόνια να λυθούν δημοκρατικά και αποτελεσματικά. Ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής θα βαδίσουμε σωστά» είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ ο κ. Σγουρός απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα αναφέροντας πως σήμερα λύθηκε το πολιτικό θέμα.«Καλύψαμε το πολιτικό θέμα, το οποίο έχει μεγάλη σχέση με το θεσμικό πλαίσιο βάσει του νόμου του Καλλικράτη των αιρετών περιφερειαρχών. Δεν μπορούν να υπάρχουν πάρα πολλοί φορείς, οι οποίοι ο ένας επικαλύπτει τον άλλον, μεταβιβάζονται οι συναρμοδιότητες των υπουργών αλλού και γενικά υπάρχει ένα αποτέλεσμα αρνητικό. Το ξαναλέω: έχουμε μπροστά μας έναν εχθρό, το κεντρικό κράτος. Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή τη διαδικασία. Και ελπίζω σήμερα να βγει το μήνυμα το θετικό από τα χείλη του Πρωθυπουργού, όπως είπε ο κ. υπουργός».