Άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να προσελκύσει η χώρα μας με την υλοποίηση του έργου για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος
Χαιρετίζοντας τη συμφωνία ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο αγωγός αποκτά στρατηγική σημασία. «Φιλοδοξεί να καταστεί γέφυρα που θα ενώνει: τη Δύση με την Ανατολή, την Ευρώπη με την Ευρασία, την Ελλάδα με την Ευρασία. Μια γέφυρα που θα ενώνει τη μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά του κόσμου, την ευρωπαϊκή, με μια από τις πλουσιότερες περιοχές σε ενεργειακά αποθέματα, την Κασπία. Μία γέφυρα που θα απομακρύνει τις χώρες της περιοχής από τις κακές μνήμες, από τα φαντάσματα του παρελθόντος και θα τις οδηγεί στο μέλλον. Και η Ελλάδα, αποκτά στον ενεργειακό χάρτη τη γεωστρατηγική θέση που της αρμόζει από την ιστορία της, το σταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή και την παγκόσμια προσφορά της στον πολιτισμό και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» είπε.

Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, «καθιστούμε την περιοχή μας ελκυστική και δημιουργούμε, για τις χώρες μας, για την Ελλάδα, ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους διεθνείς επενδυτές. Η υλοποίηση του έργου θα σημάνει άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ για τη χώρα μας και 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά».