Για τα ταξίδια της σε Βερολίνο και Ισραήλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Τα πρώτα μηνύματα που έχουμε είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Επίσης, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όπου είχατε πάει εσείς, κύριε Πρόεδρε, και είχατε κάνει επαφές, αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Γιατί η προσπάθεια είναι κυρίως να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας» ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη, συνομιλώντας με τον κ. Παπούλια.

«Στη Γερμανία που ήμουν προχτές αναφέρθηκαν επί μακρόν στη συνάντηση που είχατε με τον γερμανό ομόλογό σας, γιατί σίγουρα οι Γερμανοί είναι εκείνοι που έχουν περισσότερο επηρεαστεί και η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά μας.  Σίγουρα βέβαια, μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο από τη Γερμανία και χρειάζεται από τη δική μας πλευρά να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να τους πείσουμε πρώτα απ’όλα ότι στην Ελλάδα, όταν έρθουν, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η έκθεση που κλείσατε, με τον γερμανό πρόεδρο, στο Βερολίνο για την Αρχαία Ολυμπία, που εγώ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την προηγούμενη φορά που ήμουν στο Βερολίνο είπε ακόμα.

«Πολλές φορές, όπως λέω, κάποια πράγματα χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε γιατί δεν είναι πάντα γνωστά σε όλους.  Το ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του πολιτισμού το λέμε εμείς, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς το μήνυμα για να το ακούν σ’όλον τον κόσμο. Όπως και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνον αυτό που βλέπουμε σήμερα, αλλά υπάρχει μια ιστορία από πίσω.  Γι’αυτό τέτοιες εκθέσεις είναι πολύ σημαντικές» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

«Στη Γερμανία υπάρχει ένας ιστορικός ουμανισμός.  Οι σπουδές ιστορίας και αρχαιολογίας στη Γερμανία πάντα ανθούσαν» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.