Τρέχουν οι εξελίξεις που αφορούν την κεντροαριστερά, στην οποία αναφέρθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η επιστολή για το άνοιγμα της συζήτησης με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, θα σταλεί την Πέμπτη από την Ιπποκράτους και ταυτόχρονα θα «φύγει» προς όλα τα κόμματα, όπως άλλωστε είπε ο κ. Βενιζέλος στην ΚΟΕΣ, «εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που δεν τον θεωρούμε κεντροαριστερά».


«Θα ζητήσω με επιστολή στον Φώτη Κουβέλη προσυνεδριακή συνάντηση για την Κεντροαριστερά, για να συμμετάσχουν με κείμενα και προτάσεις ή διαφωνίες στον προσυνεδριακό διάλογο» δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ.


Ο αρχηγός του κινήματος προσέθεσε ότι το ίδιο θα πράξει «με όλες τις κινήσεις», αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα δεν τον θεωρούμε Κεντροαριστερά» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά, αλλά γάτα: επτάψυχη, ευέλικτη, έξυπνη που σώζει από πολιτικά ερπετά». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι το Συνέδριο του κινήματος θα πρέπει να αναζητήσει τους όρους για μια νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.


«Στο συνέδριο πρέπει να δούμε με ποιους όρους θα φτάσουμε σε μια νέα, επικαιροποιημένη προγραμματική σύγκλιση τριών κομμάτων». Απαντώντας μάλιστα στην παραφιλολογία για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε: «Το ζήτημα του Συνεδρίου δεν είναι όπως ακούω το αν θα γίνει ανασχηματισμός και το αν και πότε θα συμμετάσχουν νέα ή παλαιότερα πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση».