Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία έκανε λόγο για «επιπόλαιη επικοινωνιακή διαχείριση» αναφορικά με το ζήτημα της υπογραφής του αγωγού TAP.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει σε ανακοινωσή του ότι για «πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον», για να συμπληρώσει ότι  «σε μια στιγμή, που η Ελλάδα κάνει αποφασιστικά βήματα για να ξαναβρεί τη θέση και το ρόλο της στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι, χωρίς να αποκλείει κανέναν εταίρο και καμία δυνητική συνεργασία ή σχέδιο, η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιχειρεί να θέσει σε αμφιβολία την αξιοπιστία της».

Παράλληλα, το υπουργείο απαντά και στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ελλιπούς ενημέρωσης στο θέμα του αγωγού, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών του κόμματος για την αξία και τη σημασία του έργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Σε μια στιγμή, που η Ελλάδα κάνει αποφασιστικά βήματα για να ξαναβρεί τη θέση και το ρόλο της στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι, χωρίς να αποκλείει κανέναν εταίρο και καμία δυνητική συνεργασία ή σχέδιο, η Επιτροπή Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιχειρεί να θέσει σε αμφιβολία την αξιοπιστία της.

Οι αποφάσεις για την επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστικών αγωγών για το αζερικό φυσικό αέριο θα ληφθούν το καλοκαίρι.

Η επιλογή του TAP θα σημάνει για την Ελλάδα άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 1,5 δις Ευρώ, 2.000 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και 10.000 έμμεσες.

Ελπίζουμε ότι η επιπολαιότητα της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δε θα κοστίσει ακριβά στην πατρίδα.

Όσο για το θέμα της ενημέρωσης, τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας ας ρωτήσουν τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών, που έχουν ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών για την αξία και τη σημασία του έργου, και τις θέσεις της Ελλάδας ως προς αυτό. Την κοινοβουλευτική διαδικασία κύρωσης διεθνών συμφωνιών θα έπρεπε να τη γνωρίζουν.

Αλλά αυτά συμβαίνουν, όταν πάνω από την πατρίδα βάζει κανείς το κόμμα».

Σχετικά θέματα: 

ΣΥΡΙΖΑ: Επιπόλαιη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης για τον αγωγό ΤΑΡ