Επισημοποίηση του ανοίγματος προς την ΔΗΜΑΡ θα κάνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποστέλλοντας στον Φώτη Κουβέλη επιστολή - πρόσκληση για προσυνεδριακή συνεργασία των δύο χώρων με στόχο την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει πως έχει ποντάρει πολλά στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς και μάλιστα θα επιμείνει σ' αυτήν την κατεύθυνση και στο Συνέδριο ανεξάρτητα από την αντίδραση του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι το προσκλητήριο διαλόγου προς την ΔΗΜΑΡ θα ωφελήσει μεσοπρόθεσμα το ΠΑΣΟΚ γιατί- όπως εκτιμούν- θα καταδείξει ότι έχει υπερβεί σύνδρομα του παρελθόντος και επιπλέον ότι πιστεύει στην αναγκαιότητα της δημιουργίας της Κεντροαριστεράς παρά τα εμπόδια που υψώνονται στις πρωτοβουλίες του, πχ. άρνηση ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο Φόρουμ Διαλόγου, αποφάσεις Κεντρικής Επιτροπής κα.

Επίσης, στην Ιπποκράτους προϊδεάζουν και για πιο εντυπωσιακές πρωτοβουλίες από πλευράς Βενιζέλου ενισχύοντας τις πληροφορίες που θέλουν ακόμη και «κάλπες» τύπου δημοψηφίσματος (μετά το Συνέδριο) για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστερής παράταξης.

Ο Β. Βενιζέλος πήρε χθες αποστάσεις και από τις ομάδες που έχουν συγκροτηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για τις συναθροίσεις τους λέγοντας ότι είναι παλαιοκομματικού τύπου.

Είναι γεγονός ότι ουσιαστικά δεν είχε άλλη επιλογή καθώς ειδικά μετά το "δείπνο" της περασμένης Παρασκευής στο οποίο συμμετείχαν πολύ στενοί του συνεργάτες δόθηκε η εντύπωση ότι ακόμη και ο ίδιος ήθελε να σχηματίσει την δική του ομάδα πριν από το συνέδριο.

Η εν λόγω ομάδα απέφυγε χθες την πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησής της για να μην οξύνει τα πνεύματα στο εσωτερικό του κόμματος και να μην δείξει ότι κινείται κόντρα στις παραινέσεις του προέδρου.

Κριτική για τις ομάδες άσκησε στην ΚΟΕΣ ο Γιάννης Μαγκριώτης που παρατήρησε «πρόεδρε, οι ομάδες έγιναν πιο πολλές απο τα μέλη», όπως επίσης και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που είπε πως «τα δείπνα καλά κρατούν και μάλιστα δημοσιοποιούνται».

Σε ό,τι αφορά την λίστα Λαγκάρντ από την Ιπποκράτους εξέφραζαν ικανοποίηση για τις εξελίξεις λέγοντας ότι δικαιώνεται ο κ. Βενιζέλος όταν επέμενε ότι δεν πείραξε την λίστα Λαγκάρντ.  

Άρτεμις Παραδείσου