Στη Βουλή «μεταφέρθηκαν» τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «κυβερνητικό αυταρχισμό και ασυγκράτητη βία» και τα κυβερνητικά κόμματα να μιλούν για επιβολή του νόμου. Από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί εάν θέλει κράτος ή χάος.
Είναι αδιανόητο για μια σοβαρή παράταξη με θεσμικό ρόλο να προσπαθεί και να επιδίδεται σε ένα άγονο αγώνα εκμετάλλευσης της πιο ασήμαντης επικαιρότητας. Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει στην πολιτική προσπάθεια μια δήλωση Μέργου. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί γι αυτό, όμως πως μπορεί ένας σοβαρός πολιτικός να την επαναφέρει μονίμως στο προσκήνιο;».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι «οι βουλευτές Μπάρκας και Διαμαντόπουλος δάρθηκαν την ώρα που αποχωρούσαν και ρίχθηκαν στο έδαφος και ξυλοκοπήθηκαν την ώρα που έδειχναν την βουλευτική τους ταυτότητα. Είναι αισχυντηλή η σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και έμπρακτη απόδειξη της μετατροπής τους σε συνιστώσες της ΝΔ.

Το ξύλο αυτό έρχεται να προστεθεί στο ξύλο στους αγρότες, απεργούς και εργάτες. Θα σας ανατρέψουμε με ειρηνικούς αγώνες και στην κάλπη». Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τη βία. Υπάρχει βάρβαρη πολιτική που δεν γίνεται δεκτή από τον λαο και γι αυτό επιβάλλεται με νόμο και τάξη».

Ο κ. Νότης Μαριάς, σύμφωνα με το protothema.gr, υποστήριξε πως οι δηλώσεις Μέργου «απηχούν τη κυβερνητική πολιτική» ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρήστος Παππάς δήλώσε ότι «οι δηλώσεις Μέργου είναι απαράδεκτες όπως απαράδεκτη είναι όλη η συγκυβέρνηση». Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι «Οι καταλήψεις είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται. Κάθε πολίτης έχει την ευθύνη των πράξεών του και των επιλογών του και αρα αν την διαμαρτυρία θα την κάνει με νόμιμο ή παρανομο τρόπο.

Αν έχετε να πείτε για πρόσθετα μέτρα της αστυνομίας και όχι για επιβολή του νόμου να μας τα πείτε» ενώ ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποστήριξε πως «Κάθε φορά που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν επιχειρούν μια κατεβασιά στο εσωτερικό γιατί στο εξωτερικό συναντιέστε με αξιωματούχους της Αμερικής. Προεκλογικά το 2012 προπηλακίζατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους σήμερα καταγγέλλετε τους προπηλακισμούς»