Τη στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να παλινδρομεί ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να ταράζει το πολιτικό σκηνικό και σε ...επαναστατικό και σε διπλωματικό επίπεδο.
Με μία ακτιβιστική κίνηση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου αντιδρώντας σε όσα είπε για τον κατώτατο μισθό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν πάνω σε ένα τρακτέρ μιλώντας στα μπλόκα των αγροτών μετά και τα χθεσινά επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους απεργούς.

Μόνο που απ ότι φαίνεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει με... τρακτέρ ή με τα πόδια να ακολουθήσει πιστά και τον δρόμο της διπλωματίας.

Έτσι χθες είδε τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα με τον οποίο μίλησε επί μακρών προκειμένου να βρεθεί η ημερομηνία που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην Μόσχα για να συζητήσει μεταξύ άλλων και τα ενεργειακά θέματα τα οποία βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στην πολιτική και οικονομική ατζέντα.
Κάποιοι μάλιστα από την κυβέρνηση σχολίαζαν πικρόχολα ότι «όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή μάλλον το εννοούσε αφού απ ότι φαίνεται και αυτός θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο στα ενεργειακά...».

Αυτό ειπώθηκε γιατί μπορεί χθες   ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης ΤΣίπρας να  είδε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα  τον Αμερικανό υφυπουργό Ερικ Ρούμπιν -τον οποίο είχε δει και στην Ουάσιγκτον -  και τα στελέχη της Κουμουνδούρου να έκαναν λόγω για  πιο ουσιαστικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, λίγη ώρα αργότερα όμως κατήγγειλαν τον Αμερικανό αξιωματούχο και την κυβέρνηση για την συμφωνία στα ενεργειακά θέματα αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον αποκλεισμό του Ρωσικού παράγοντα.

«Η παρουσία των ΗΠΑ στην σημερινή υπογραφή καθώς και οι πρόσφατες παρεμβάσεις στο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είναι ενδεικτικές του γεγονότος, ότι οι ΗΠΑ επηρεάζουν καθοριστικά τις επιλογές και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης. Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι οι ΗΠΑ έχουν θέση θέμα να μην υπάρξει ενδυνάμωση των ενεργειακών μας σχέσεων με τη Ρωσία», σημείωναν στην ανακοίνωση τους τα στελέχη της  Κουμουνδούρου.

Παναγιώτης Βασιλάκης 

Σχετικά Θέματα:

Αλέξης Τσίπρας: Ο Σαμαράς κυβερνά με τρομοκρατία και εκβιασμούς τον ελληνικό λαό
TAGS