«Η πραγματογνωμοσύνη “μίλησε” και δείχνει Παπακωνσταντίνου». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής τα οποία, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, συμπληρώνουν ότι τα νέα στοιχεία δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της επιτροπής Χρηστος Μαρκογιαννάκης επιθυμεί να υπάρχει «πλήρης και αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση» γι αυτό και έχει δρομολογήσει να καταθέσουν άμεσα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησαν το USB.

Η κατάθεσή τους αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ενώ τα βασικά συμπεράσματα που θα κληθούν να επιβεβαιώσουν συνοψίζονται σε: - «ο Παπακωνσταντίνου αντέγραψε το CD σε USB τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου 2010, λίγες ώρες μετά την παραλαβή του από τις γαλλικές αρχές. Από την 30η Σεπτεμβρίου και μετά το αρχείο φαίνεται να ανοίγεται από άλλους 3 χρήστες – υπολογιστές εκτός αυτού που θεωρείται ότι ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών. Όμως, και οι τρείς χρήστες φαίνεται να διαβάζουν απλά τα αρχεία και να μην τα επεξεργάζονται. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι 3 χρήστες φέρονται να διαβάζουν 2.059 αρχεία και όχι 2.062 που περιελάμβανε το αρχικό CD»!

Πέραν αυτών, η πλειοψηφία της επιτροπής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πλέον ο κατάλογος μαρτύρων πρέπει να περιοριστεί στους πολύ στενούς συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και σε εκείνα τα πρόσωπα που εμφανίζουν μεγάλες καταθέσεις όπως η κυρία Μαρία Παντελή. Ορισμένοι δε σημειώνουν ότι «ο πρώην υπουργός πρέπει να έρθει άμεσα στην επιτροπή και να απαντήσει πότε αντέγραψε το CD σε USB και σε ποιους το έδωσε να το επεξεργαστούν;» και προσθέτουν ότι «οι απαντήσεις του υπουργού θα συγκριθούν με την πραγματογνωμοσύνη και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πηγή: Πρώτο Θέμα