Την ανάγκη επικαιροποίησης της συμφωνίας των τριών κομμάτων της κυβέρνησης επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στην Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, τόνισε ότι στοίχημα και για την περιφέρεια είναι η ανάπτυξη και ότι θα κριθεί στην πραγματική οικονομία.

«Προτεραιότητα τώρα είναι να επικαιροποιήσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένη και πιο καλά στοχευμένη την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, γιατί έχει αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα άλλη εναλλακτική πρόταση δεν έχει διατυπωθεί, δεν υπάρχει, ανεξάρτητα απ' ότι πιστεύουν οι φίλοι μας ή οι εχθροί μας των άλλων πολιτικών κομμάτων», τόνισε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι  «η κυβέρνηση με την οποία ήρθατε σε επαφή δεν είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η ίδια». Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι η Κυβέρνηση που στηρίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που συγκροτούν τα τρία κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση έκανε λόγο για «πρωτόγνωρο για πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα, που απαιτεί άλλες πρακτικές, μια άλλη κουλτούρα στην πραγματικότητα για το πώς συνεργαζόμαστε, για το πώς επιλύουμε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για το πώς διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας». 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση στην κοινωνία, είπε ότι «η κρίση έχει ως θύμα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τη βρήκε ουσιαστικά στα πρώτα βήματά της, γι' αυτό χρειάζεται να επιδειχθεί αντοχή και ευρηματικότητα προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά».