Προετοιμασμένοι ακόμη και για… χυλόπιτα από την Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζονται στην Ιπποκράτους μετά την χθεσινή επισημοποίηση της πρότασης για συνεργασία μέσω της επιστολής Βενιζέλου προς τον Φ. Κουβέλη.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρει έναν εύσχημο τρόπο για να πει το «όχι» στην πρόταση περί συγκρότησης της Κεντροαριστεράς μετά και τις σχετικές διαρροές από το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Πάντως, εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χάσει πολιτικά από πιθανή απόρριψη της ΔΗΜΑΡ, τουναντίον θεωρούν ότι μελλοντικά το κόμμα του κ. Κουβέλη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση για την επίμονή του άρνηση να συνεργαστεί.

Στην περίπτωση βεβαίως που η ΔΗΜΑΡ συμφωνήσει στην συμμετοχή της σε έναν «ουσιαστικό» και «απροκατάληπτο» διάλογο στην Ιπποκράτους προεξοφλούν ότι θα υπάρξουν πολιτικά οφέλη για τα ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και για όλους τους συνεργαζόμενους στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν προσκλήσεις για συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο και στις άλλες πολιτικές κινήσεις που κατατάσσονται σ’ αυτόν τον χώρο και όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ «δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις και διακρίσεις».

Εκ παραλλήλου το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για το Συνέδριο- απομένουν μόλις δύο εβδομάδες- και στην Ιπποκράτους έχει ανοίξει μία συζήτηση γύρω από την «επικαιροποιημένη» προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης που προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως λένε κομματικά στελέχη αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και για να αποδείξει το ΠΑΣΟΚ ότι πράγματι δεν είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας και για να μπουν συγκεκριμένοι όροι στην λειτουργία της κυβέρνησης που θα επιτρέψουν το  κόμμα τους να κάνει διακριτή την δική του πολιτική όταν αυτή δεν συμπίπτει με τις επιλογές του Μαξίμου.

Όπως έγινε γνωστό οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 24 Φεβρουαρίου στις οργανώσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι αποδεδειγμένα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών του κινήματος.  

Άρτεμις Παραδείσου