«Η κυβέρνηση καταργεί με φθηνά κόλπα τη νομοθετική εξουσία» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης, κατηγορώντας τους υπουργούς Υπουργοί Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισηςότι «επιδόθηκαν σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αλαζονείας και απαξίωσης του Κοινοβουλίου απέναντι ακόμα και στους κυβερνητικούς τους εταίρους».
«Τη στιγμή που 2 κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και 2 κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατέθεσαν τροπολογίες για την παραμονή των 500 απολυθέντων από το ΙΚΑ, με δίκαιο και νομικά στέρεο τρόπο, με τη στήριξη μάλιστα και του ΚΚΕ στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι αρμόδιοι Υπουργοί αποχώρησαν από την Ολομέλεια, χωρίς να δώσουν καμία απάντηση στους Βουλευτές και χωρίς να επιστρέψουν ως όφειλαν, εφευρίσκοντας κωλύματα, παραβλέποντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου και αφήνοντας μετέωρες για τέταρτο συνεχόμενο μήνα 500 οικογένειες» υποστηρίζει ο κ. Στρατούλης.

«Δεν εμφανίσθηκαν ούτε για να εξηγήσουν ποιες είναι οι προθέσεις τους για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα, που κινδυνεύει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του ΙΚΑ, εξουσιοδοτώντας μάλιστα τους αναρμόδιους παριστάμενους Υπουργούς να ψελλίσουν αστειότητες για απουσία από τις τροπολογίες εκθέσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει τους αγώνες ώστε να αποκατασταθούν οι απολυμένοι υπάλληλοι του ΙΚΑ που έχουν αδικηθεί κατάφορα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται, και δεσμεύεται ότι θα επανακαταθέσει την τροπολογία του και επιπλέον θα καταθέσει και Πρόταση Νόμου σε αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.