Ως «κακόγουστο αστείο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προωθούμενη από τη συγκυβέρνηση Διοικητική Μεταρρύθμιση, με την οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «επιχειρεί να προκαλέσει και να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο δημόσιο».

«Οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου για “Δημόσια διοίκηση σύγχρονη, ανθρωποκεντρική και αποδοτική“ και η ανακοίνωση για “θετική πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, μέσω της αξιολόγησης, της κινητικότητας και της ορθολογικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού“, μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και τις ζωές χιλιάδων υπαλλήλων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι πρόχειρες, αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές διαδικασίες – υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας – με τις ψευδεπίγραφες αξιολογήσεις, τις βίαιες συρρικνώσεις των υπηρεσιακών δομών των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, την κινητικότητα των υπαλλήλων, τις διαθεσιμότητες κλπ, δεν συνιστούν διοικητική μεταρρύθμιση, δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των παθογενειών και δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής, ούτε θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για «απομακρύνσεις» 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και 150.000 συνολικά μέχρι το 2015» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει πλέον ο λαός δεν πείθεται από «τα περί δήθεν μετακινήσεων, δήθεν αξιολογήσεων κλπ» τα οποία όπως προσθέτει «είναι για εσωτερική κατανάλωση και συσκότιση της κοινής γνώμης».

«Ο κεντρικός στόχος των πολιτικών αυτών είναι οι απολύσεις προσωπικού, η διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους και βέβαια η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα του και παράλληλα η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη διαφάνεια και την κοινωνική αποτελεσματικότητα, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.