«Η οικονομική ανάκαμψη που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας ισχνής αναπτυξιακής δυναμικής που αδυνατεί να βγάλει την ελληνική οικονομία από την χρονίζουσα ύφεση» αναφέρει ο Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τη σημερινή συζήτηση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σε δήλωση του ο κ. Σταθάκης τονίζει αναφορικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ότι οι «ικανοποιητικοί» ρυθμοί απορροφητικότητας οφείλονται στο ξεπάγωμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που είχαν αδρανοποιηθεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Έκτοτε, κανένα αξιοσημείωτο νέο έργο δεν έχει υπαχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότης.

«Επιπλέον, τα μεγαλύτερα έργα του Ε.Σ.Π.Α. αξίας 6,5 δις., οι 4 αυτοκινητόδρομοι, είναι στάσιμοι, χωρίς καμία εγγύηση για την επανεκκίνησή τους πέρα από τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης. Τέλος, η επικοινωνιακή αυτή ευφορία του κ. Υπουργού παρουσιάζεται ενώ πέριξ του 30% των έργων που είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. βρίσκονται υπό καθεστώς αναθεώρησης, κατ’ ουσίαν, δηλαδή, έχουν εγκαταλειφθεί» τονίζει.