Η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα καυτά θέματα συνεχίζεται και για το θέμα του αγωγού ΤΑP. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Σίμο Κεδίκογλου για «αμετροέπεια» και την κυβέρνηση για «επιπολαιότητα» και «υποκρισία», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει έναν αγωγό από εδώ μέχρι τη... Βενεζουέλα του Τσάβες». Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό TAP:

«Δυστυχώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περί επιπολαιότητας και υποκρισίας της κυβέρνησης. Και λέμε, δυστυχώς, γιατί ζητήματα τεράστιας γεωστρατηγικής και περιβαλλοντικής σημασίας, όπως οι αγωγοί, απαιτούν στοιχειώδη σοβαρότητα από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως, βεβαίως, από την κυβέρνηση της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, επιστρατεύοντας τη γνωστή του αμετροέπεια, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, δεν παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης συνολικά για τους ενεργειακούς αγωγούς και καταφεύγει σε σχόλιο του στυλ «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ο ελληνικός λαός βγάζει τα συμπεράσματά του».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό TAP, δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γίνει η Ελλάδα παίκτης στην ενεργειακή σκακιέρα και διεκδικεί τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού που θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν με τη Δυτική Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν το επιθυμεί. Ας μας πει τελικά τι θέλει; Μήπως προτιμά έναν αγωγό από εδώ ως τη Βενεζουέλα του Τσάβες; Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τη σοβαρότητα…».