Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τις δηλώσεις του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα των επενδύσεων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να απαντά σε εξίσου οξείς τόνους.
«Η χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά σχετικά με τις επενδύσεις θυμίζει ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας το να χαρίζεις τον ΟΠΑΠ αντί πινακίου φακής και να αρνείσαι να δοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που κατακρεουργήθηκαν με το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν. Άλλο λοιπόν οι επενδύσεις με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και άλλο το "γενική εκποίηση λόγω αλλαγής επαγγέλματος"» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

«Σε σχέση με την αναφορά του στους κλειστούς δρόμους είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, θα ήθελε ενδεχομένως, αν μπορούσε, να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία και στις δημόσιες συγκεντρώσεις. Εμείς πάντως το δρόμο προς την ολοκληρωτική κοινωνική ισοπέδωση θα τον κλείσουμε. Την απάντηση ο κ. Σαμαράς θα την πάρει στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε είπε ότι «η εχθρότητα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ιδιώτες επενδυτές είναι γνωστή. Επανειλημμένα έχει απειλήσει ότι θα τους διώξει. Τώρα προτείνει και τη μεταφορά οργανισμών από το Κράτος στο Κράτος».

«Φανατικός της κρατικοδίαιτης οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ότι το μοντέλο του Κράτους – Επιχειρηματία δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, πλην της Β. Κορέας, της Κούβας και της Βενεζουέλας του "φίλου" Τσάβες…» πρόσθεσε.