«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων» αναφέρει.

Παράλληλα, κατήγγειλε την «επίθεση από “κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών».

Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση, παράλληλα, σημειώνει ότι «αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν’ αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό».