Το Εθνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση παρουσιάζει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, όμως υπογείως το ΠΑΣΟΚ βράζει και δεν λείπουν οι γκρίνιες για την τελευταία πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος περί Κεντροαριστεράς.
Στις μεταξύ τους συζητήσεις πολλά στελέχη που δεν ανήκουν στο κλίμα Βενιζέλου, κυρίως παλιοί προεδρικοί, επισημαίνουν ότι η κίνηση Βενιζέλου για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς που εκδηλώθηκε με την επιστολή προς τον Φώτη Κουβέλη, ελήφθη χωρίς να υπάρξει κάποια συλλογική απόφαση, αφού ουδέποτε τέθηκε στα μεταβατικά όργανα του κινήματος που έχουν συγκροτηθεί μετά τις εκλογές.

«Ποιος ερωτήθη για την Κεντροαριστερά; Ποιος είπε ότι πρέπει να κάνουμε μάγκα τον Κουβέλη;» λένε δυσαρεστημένα στελέχη που πιστεύουν ότι δεν είναι αυτό το κυρίαρχο πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ αλλά το «να μην απαλλοτροιώσουμε την ιστορία μας».

Τα ίδια στελέχη όμως δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου το επικείμενο Συνέδριο.

«Δεν ασχολείται, δεν τον ενδιαφέρει και προφανώς δεν θέλει να χτυπήσει τον Βενιζέλο» λένε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να μην έχει επιδιώξει τουλάχιστον μέχρι τώρα να εκδηλωθεί κάποια εσωκομματική κίνηση που σχετίζεται με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στο Συνέδριο.

Πάντως, παρά τις όποιες καταγγελίες γίνονται για τους σχεδιασμούς της ηγεσίας και τους μηχανισμούς που στήνονται προσυνεδριακά το μήνυμα των δυσαρεστημένων είναι υπέρ της συμμετοχής στο συνέδριο προκειμένου να αποτραπεί όπως λένε η επικράτηση των βενιζελικών χωρίς να υπάρχει κάποιο εσωκομματικό αντίβαρο στο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσέρχεται σήμερα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να θέσει τα ζητήματα της ανεργίας, της διαθεσιμότητας (να προχωρήσει για να μην γίνουν απολύσεις) και το ΕΣΠΑ.

Άρτεμις Παραδείσου