Η Eλλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα, αρκέστηκε να πει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ο κ. Δένδιας επρόκειτο στη συνέχεια να μεταβεί στο χώρο του εργοταξίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που δέχθηκε την επίθεση των κουκουλοφόρων. Την επίθεση στο εργοτάξιο κατήγγειλε νωρίτερα το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια. Τέτοιες ενέργειες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Περισσού, «ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του».

«Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα για να εμποδίσουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ν’ αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό». Για οργανωμένη δράση τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή μιλά ο δήμος Αριστοτέλη απευθύνοντας νέα έκκληση προς την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη να προβούν στις αναγκαίες πρωτοβουλίες, «πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Εδώ και έναν περίπου χρόνο ο δήμος Αριστοτέλη έχει γίνει πεδίο δράσης τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες με δήθεν αφορμή την αντίθεση στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων επιδίδονται σε εμπρησμούς, βιαιοπραγίες και πάσης φύσεως βανδαλισμούς εναντίον ανθρώπων - συμπολιτών μας, μικρών παιδιών και περιουσιών των δημοτών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται αναφορά και σε προηγούμενα επεισόδια, κατά τα οποία «ομάδες πολιτών υπό την προστασία εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».