Βενιζέλος: «Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι σε κλίμα συναίνεσης»

Βενιζέλος: «Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι σε κλίμα συναίνεσης»
«Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, στην Ιπποκράτους.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα», γιατί «δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».

Αναφερόμενος στα διλήμματα που υπήρχαν το 2009, είπε ότι δεν υπήρχε «καλή και κακή επιλογή», μόνο «κακή και καταστροφική», ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως «και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.

«Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο