Τα ζητήματα της ανάπτυξης, της ρευστότητας της αγοράς και της ανεργίας κυριάρχησαν στη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.
«Σήμερα τέθηκε στο τραπέζι η πραγματική οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει η κάθε οικογένεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος μετά το τέλος της σύσκεψης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μυθολογία» τα περί απολύσεων στο Δημόσιο. «Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με την διαθεσιμότητα. Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών και των προσώπων του Δημοσίου» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων, ενώ είπε ότι θα μεταφερθούν πόροι από το ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο.

Για τα ζητήματα των αγροτών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης και το συνταξιοδοτικό, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης είπε μεταξύ άλλων ότι συζήτησαν «για την οικονομία και ιδιαιτέρως για την ανεργία. Όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν υγειονομική περίθαλψη. Η ανεργία αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας». Ο κ. Κουβέλη μίλησε και για ειδική πρόνοια για τις οικογένειες δίχως εισόδημα.

Παράλληλα μίλησε και την αναγκαιότητα συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες για την χρηματοδότηση της αγοράς.

Παράλληλα επισήμανε ότι τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των αγροτών. «Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αγρότες» κάνοντας λόγο για πρόσθετα μέτρα για το πετρέλαιο των αγροτων. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι «κάναμε μια κουβέντα για την οικονομία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και για την ανεργία. Στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία και ιδιαίτερα των νέων».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το νομοσχέδιο που αφορά στους ανέργους. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενες αλλά και για την ρύθμιση του εν λόγω νομοσχεδίου που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη των ανέργων.