Ανακούφιση επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ περισσότερο από μία μονάδα.
Όπως έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση μπορεί να είναι η φωτογραφία της στιγμής, η στιγμή όμως αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού φαίνεται να κερδίζει και πάλι το χαμένο έδαφος.

Το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσε ευνοϊκά για την ΝΔ το πακέτο της οικονομικής βοήθειας που είχαν εγκρίνει οι εταίροι μας την περίοδο των εορτών προβλημάτιζε έντονα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έβλεπαν ότι ο κόσμος –και ιδιαίτερα η αγορά – έλπιζε ότι θα πέσουν κάποια χρήματα τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά  το επόμενο διάστημα.

«Το γεγονός ότι τίποτα απ όλα αυτά δεν συνέβη έφερε και πάλι τα ποσοστά των κομμάτων στις πραγματικές τους διαστάσεις έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Τα πράγματα θα πάνε ακόμα χειρότερα για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα αφού δεν μπορεί να πουλήσει πια  ελπίδα  στους πολίτες. Από εδώ και εμπρός έχει μόνο  απολύσεις  και περικοπές».

Οι ίδιοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ωστόσο ότι και το κόμμα τους  βρίσκεται μπροστά σε ένα εκλογικό  αδιέξοδο αφού ακόμα και αν έρθει πρώτο  σε μια ενδεχόμενη  εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει ακόμα ο  κυβερνητικός  εταίρος που θα τους στηρίξει.

Τα σενάρια για την δημιουργία ενός κεντροδεξιού κόμματος μοιάζουν να είναι μακρινά ενώ  η επόμενη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ θα δείξει αν θα μπορέσει να είναι ένας εν δυνάμει έτερος . Έτσι τα βλέμματα πολλών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένα στην ΔΗΜΑΡ αφού και ιδεολογικά βρίσκονται πιο κοντά και οι γκρίνιες για την  συγκυβέρνηση με την ΝΔ είναι πιο πολλές.

Παναγιώτης Βασιλάκης